Grote Hoogvliegersdag op Midden-Zeeland (2 juli 2011)

Vandaag is de grote Hoogvliegersdag op Midden-Zeeland. Dit is 1 van de 15 dagen die de stichting Hoogvliegers (www.stichtinghoogvliegers.nl) jaarlijks organiseert voor kinderen. De bedoeling van een Hoogvliegersdag is dat kinderen die wel eens een verzetje kunnen gebruiken een leuke dag hebben op een vliegveld. Ze mogen meevliegen en daarbij ook zelf het vliegtuig besturen!

 


Hoogvlieger Roxanne en broer Mitchel en moeder Colinda 

Vorige week zaterdag zouden we naar Schiphol vliegen voor de Hoogvliegersdag daar, maar dat werd gedwarsboomd door laaghangende bewolking.Voor ons althans, want de dag is wel doorgegaan.

Maar nu, hier in Zeeland, is het fantastisch vliegweer. Het is heel helder en er hangen wat vriendelijke schapewolkjes op 3500 voet.

Om 9.30 's ochtends staan de eerste kinderen al klaar om te vliegen. En snel achter elkaar vertrekken de vliegtuigen van baan 27. Het loopt allemaal gesmeerd.  

Ik maak vandaag 4 vluchten met de PH-RCF en Tjerk ook. Het is een mooie route rond Walcheren. We komen langs Middelburg en Vlissingen en vliegen langs de kust terug naar het Veerse Meer. 

Het is weer een gezellige dag met uitstekend weer. En een boel blije gezichtjes, waar het uiteindelijk om te doen is! 


Langs de kust van Walcheren


Roxanne vliegt!!


Vlissingen


Een gezellige drukte


Het Hoogvliegers terrein


Gijs zijn broer vermaakt zich ook prima terwijl Gijs stuurt


Gijs tussen de wolken


Co-piloot Gijs


Je vraagt je wel eens af of er eigenlijk wel iemand is die de vliegverslagjes hier leest. Nu gebeurde er iets heel grappigs. Reggie, hier op de foto, kwam naar mij toe en zei: Hee hallo, ik zie een bekend gezicht. Wat bleek, Reggie is een trouwe lezer van mijn vluchtverslagen en herkende mij daar van. Dat vond ik natuurlijk leuk om te horen! Zal toch maar weer wat meer aandacht schenken aan de teksten šŸ˜‰


Ook op de terugweg vroegen we weer toestemming om de Schiphol CTR te crossen. Hier vliegen we overhead de tower. ATC van Schiphol Tower bedankt !!


Schiphol

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *