Open dag Luchtmacht 2008

Onze Diamond DA20 Katana met call sign PH-ANP stond op de static show op de Open Dagen 2008 van de Koninklijke Luchtmacht op vliegbasis Leeuwarden. Een hele eer uiteraard!

Ik heb de Katana zondag 22 juni teruggevlogen naar Eelde. Vliegveld Leeuwarden was tussen 12 en 2 open om vliegtuigen die deel hadden genomen aan de open dagen te laten vertrekken. Op baan 24, waarboven de afgelopen twee dagen de airshow in volle gang was,  rolde ik om 12.30 voor take-off. Heel bijzonder om eens vanaf de vliegbasis te vertrekken, want je komt als privé vlieger normaal gesproken hier niet zomaar op Leeuwarden.

Lees verder Open dag Luchtmacht 2008

Noord-Friesland 16 juni 2008

Vandaag vliegen Sjoerd-Auke en Hilde mee vanaf vliegveld Drachten. Precies 1 jaar geleden zijn ze getrouwd!
Het is een prachtige vliegdag, want ondanks dat het zwaar bewolkt is boven Friesland is het zicht zeer goed. Meer zicht is er gewoon niet šŸ˜‰

We vliegen over Kollumerzwaag, Wouterswoude, Driesum, Lauwersmeer, Dokkum, Holwerd en Ameland. Vervolgens wilden we over Leeuwarden vliegen, dus ik neem contact op met de verkeersleiding Rapcon North. Daar bleek het even spitsuur te zijn, er was "inbound traffic". F16’s van Leeuwarden waren al aan het oefenen voor de open dag van de Luchtmacht. Het was daarom nu even niet toegestaan om overhead Leeuwarden te vliegen.

 

Lees verder Noord-Friesland 16 juni 2008

Drachten, 14 juni 2008

Vandaag vliegen Marnix en Kirsten en hun vader Dirk Jelle mee. We vliegen met de PH-RCF, de Cessna 172. Dit is niet de eerste keer dat Marnix en Kirsten in een Cessna gezeten. Ze waren hier twee en een half jaar geleden ook al! zie Zie het vluchtverslag van 3 december 2005 – http://www.meevliegen.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=82&Itemid=43

We gaan eerst voor een rondje boven Gravenburg, dan met 200km/uur door naar de Grote Markt voor een rondje op 1300 voet boven de Martinitoren. Het zicht is uitstekend, we zien vanuit onze positie boven de binnenstad van Groningen de waddenzee, en zelfs Leeuwarden liggen. Verder gaat het vervolgens naar Drachten. We maken een touch and go op baan 26 van vliegveld Drachten. Het is er druk en gezellig vanwege de Fly-In. Na take-off draaien we vóór de Waldwei weg naar rechts en klimmen vervolgens naar 1500 voet voor een paar rondjes boven Drachten. Dan klimmen we verder richting wolkenbasis. Wel willen even boven de wolken gaan vliegen, maar het is boven het Lauwersmeergebied behoorlijk dicht getrokken en we komen tussen de regenbuien te zitten. De wolkenbasis zit op ongeveer 3500 voet.Wel mooi om tussen de wolkenflarden te vliegen. Al snel zijn we weer bij Groningen en melden ons aan bij de toren voor een Yankee arrival. Vlak achter de Katana landen we op de 23.


Kirsten en Marnix

Lees verder Drachten, 14 juni 2008