Lelystad/Seppe (18 nov 2005)

Vandaag voor het eerst op Seppe geland. Vliegveld Seppe ligt tussen Roosendaal en Breda. Het weer is prima om te vliegen, het zicht is tientallen kilometers. Wel zijn er hier en daar CB’s (flinke regenwolken), maar die zie je al van een afstand, zodat je er prima omheen kunt vliegen. Helaas geen foto’s van deze tocht.

We zijn eerst naar Lelystad gevlogen. Vervolgens over het IJsselmeer naar Volendam. Het weer was zo helder dat je Amsterdam heel goed kunt zien. Vandaar via Uitgeest naar de Hoogovens en toen langs de kust naar Hoek van Holland. De toren van Schiphol kunnen we deze keer ook zien! Tenslotte via het STD baken naar Seppe.

Geen Malmö maar Texöl

We wilden eigenlijk naar Malmö vliegen dit weekend. Met een tussenlanding in Kiel zouden we allebei een stuk van anderhalf uur vliegen. In Malmö was het zicht 10km, dus prima. In Kiel was het wat minder maar nog wel te doen, 5km. Maar in Eelde was het 0,5km. Het einde van de runway op Eelde was niet te zien. Dus geen Malmö today. Misschien toch maar eens een IR aantekening halen?


Dikke mist maakt vliegers het leven zuur en verhindert vlucht naar Malmö

De volgende dag was het 70km zicht !!!!  Naar Malmö zat er echter niet meer in, omdat we alleen vandaag nog hadden en niet in één dag heen en terug naar Malmö wilden. In plaats van Malmö werd het daarom Börkum en vervolgens Texöl. Ook zeer aangename bestemmingen om het vliegtuig neer te zetten.


Een warm welkom op vliegveld Borkum

Lees verder Geen Malmö maar Texöl

Vlucht 11 sept

De bedoeling was om naar Duxford te vliegen. Duxford ligt iets ten zuiden van Cambridge in Engeland, en is ongeveer 3 uur vliegen verwijderd van Eelde. Op Duxford is het Imperial War Museum, waar veel historische vliegtuigen te bewonderen zijn. Bovendien werd dit weekend er de Battle Of Brittain airshow gehouden. Maar helaas, vanwege de mist was Duxford vandaag te ver weg voor ons. We zijn nog wel vertrokken, en boven de nevel-laag was het zicht goed. Maar terwijl we naar het zuiden vlogen kregen we steeds meer wolken onder ons. Vóór Lelystad moesten we onder de Schiphol TMA door, dus onder de 1500′. Ik vloog door een opening in het wolkendek naar beneden, maar wat ik daar zag beviel me niet. Ik moest op 500-700′ vliegen met 2km zicht. En dat tussen de windmolens in de polder! Dus maar weer snel terug naar boven het wolkendek waar het zicht goed is. En dan om de Schiphol TMA heen vliegen. Zo vlogen we nog een tijdje door, maar over de radio hoorden we dat het wolkendek en het zicht bij Rotterdam niet uitnodigden om verder te vliegen. Daarom de beslissing genomen om terug te vliegen naar Eelde.

Op zondag stonden we opnieuw hoopvol op het vliegveld, maar het was nog steeds te weinig zicht om naar Duxford te vliegen. Jammer, maar die vlucht komt nog wel een keer.


Het leek ons toch maar geen goed idee om met dit weer het Kanaal over te steken