Blauwe Stad 29 maart 2009

De vlucht van vandaag was met Stefan en zijn vader. Stefan vindt vliegen helemaal geweldig! Als hij de kans krijgt, dan is hij op een vliegveld te vinden. Na de take off van baan 23 gingen we meteen richting oost, op weg naar Winschoten, om daar zijn huis vanuit de lucht te bekijken. Vervolgens vlogen we over vliegveld Oostwold, de Dollard en Delfzijl. Daar lokte een gat in de wolken, om eens even tussen- en boven de wolken te gaan vliegen. Nog een stukje over de wadden en toen weer richting Groningen waar we nog wat rondjes hebben gedraaid. Het was prima vliegweer, met goed zicht.


We vliegen hier over Winschoten. De blauwe stad is op de achtergrond te zien.
Lees verder Blauwe Stad 29 maart 2009

Brussel en Spa 19 maart 2009

Donderdagmiddag vertrekken we met de Piper richting België. We gaan naar Grimbergen, EBGB, een klein vliegveldje vlak bij Brussel.
Het is goed vliegweer. Alleen ten zuiden van de grote rivieren werd het een beetje heiig. We vliegen over Woensdrecht, tussen een paar PC-7’s in, en dan zijn we in België. We laten Antwerpen letterlijk links liggen en vliegen naar het verplichte meldpunt LONDI. Dat ligt al in de CTR van Brussel Airport, waardoor we onder de 1000 voet moeten blijven. Ik zie in de verte al de koeltorens liggen, en weet dat het downwind voor Grimbergen vlak vóór die koeltorens ligt. Het is dus makkelijk navigeren. We zien in de verte ook de glanzende bollen van het Atomium hangen. We gaan overhead Grimbergen, dan op downwind en in de bocht van de rivier op base. Hier niet te ver doorvliegen anders zit je zo in de CTR van Brussel. Ik maak een zachte landing op het gras van vliegveld Grimbergen.
Als we het vliegtuig uitstappen voelt het aan of het warmer is dan in Groningen. Het is echt lente-achtig.
Het restaurant is (gelukkig) open, en we bestellen een heerlijke Grimbergen Blond! Het zit prima op het terras, met uitzicht op de baan.
We gaan ’s avonds lekker uit eten en stappen in Leuven. Een universiteitsstad, dus voldoende aanbod van leuke kroegjes!
De volgende ochtend staan we weer op de Grimberger runway voor een uitstapje naar Spa. Op de vliegkaart ziet het Belgische luchtruim er bijna ontoegankelijk uit met al die lijnen van speciale luchtverkeersgebieden. Maar in de praktijk valt dat allemaal best mee. We gaan via de CTR van Luik, recht over het veld, richting Spa, dat mooi gelegen is tussen beboste Ardenner heuvels. Het vliegveld is erg netjes, alles ziet er vrij nieuw uit. En er is een goed restaurant. De croque madame met koffie laten we ons goed smaken.


Vliegveld Grimbergen, bij Brussel
Lees verder Brussel en Spa 19 maart 2009