In de holding boven Groningen – 13 juli

Op 13 juli ’s avonds met Ankie, Nienke en Marcel naar Hallum gevlogen. “On top” (boven de wolken) weer terug. Vervolgens moesten we 30 minuten in de holding omdat er een kist met een lekke band op de baan stond. Tsja, als je dan toch moet wachten, dan ga je natuurlijk op een leuke plek in de holding. We hebben de tijd dus gebruikt met cirkelen over de stad. Er blijken dan heel wat leuke hofjes en binnenplaatsjes te zijn in de stad.

Lees verder In de holding boven Groningen – 13 juli

Flying Legends 7/8 Juli

De beroemde Flying Legends airshow in Duxford. Dat was onze bestemming in het weekend van 8 en 9 juli. Een armada van vliegtuigjes ging dezelfde kant op, over de radio hoorden we regelmatig “collega’s” dezelfde kant op gaan. We hoorden niet alleen Cessna’s en Piper’s die kant opgaan, maar ook bijvoorbeeld de Franse B17 Flying Fortress. En op Eelde kwamen we de “Old Crow” tegen, een P51 Mustang van de Scandinavian Historic Flight die vanuit Noorwegen op weg was naar Duxford.


Mijn ideale camping: vliegtuig mag je naast je tent parkeren!
B17 op de Flying Legends airshow

Lees verder Flying Legends 7/8 Juli

Ameland 30 juni

Vrijdag 30 juni met twee enthousiaste FlightSimmers van de HCC vereniging gevlogen, Frans en Riepko. Hiermee hebben we tevens de bovengrens bepaald voor de lengte van de passagiers in de Cessna 172. Dat is ongeveer 2 meter en 7 centimeter. Veel meer kon er niet bij, maar het ging net (it koe krekt).
Ik vond het een zeer gezellige dag met Frans en Riepko. Na de vluchtvoorbereiding, die we samen deden, vertrokken we om half elf van baan 05. Eerst naar Oud-Annerveen, waar Frans woont. Mede dankzij de GPS hebben we het dorpje gevonden. Vervolgens richting Groningen, Lauwersoog om tenslotte op Amelandse grasbodem te landen. Nadat we ons een paar uurtjes op Ameland vermaakt hebben vlogen we ’s middags terug, via Ulrum waar Riepko woont.

Lees verder Ameland 30 juni