Vlucht 22 april

Deze vlucht was een kadootje voor Maurice, die zijn zwemdiploma C heeft gehaald! Maurice mocht dan ook voorin zitten.  Na Maurice zijn school en huis aan het Reitdiep vanuit de lucht te hebben bekeken zijn we geklommen naar 4000 voet en richting Lauwersoog gevlogen. We hebben een vlucht gemaakt boven de Waddenzee, en over Schiermonnikoog. Het zicht was behoorlijk goed, vooral boven de Wadden. Kijk bij "Read more" voor foto’s.

Lees verder Vlucht 22 april

Vlucht 10 april

Blij dat we gegaan zijn. Ik zag het eerst somber in met het weer. De vlucht was al uitgesteld van 11 uur naar 3 uur ’s middags. Maar om twee uur zat er nog bewolking op 700 voet boven Zuid-West Friesland. En er kwam nog een pluk stratus aan. Om 15.49 zijn we toch vertrokken. En dat was maar goed ook, want het weer was prima boven Friesland en het is een fantastisch leuke vlucht geworden.

Lees verder Vlucht 10 april

Vlucht 3 april

Samen met broer Cor gevlogen over Friesland. Van 7500 ft (2500m) hoogte kun je de hele kustlijn van Friesland zien. Zo hoog was ik nog niet eerder geweest. In het weekend mag je boven Groningen en Friesland tot 9500 ft gaan. Daarboven begin klasse A airspace, waar je alleen IFR (instrument flight rules) in mag vliegen. Helaas fototoestel vergeten mee te nemen šŸ™