Uganda (aug, sept 2008)

Vliegen in Uganda? Jazeker! Het verkrijgen van een Ugandese validatie leek eerst erg ingewikkeld, maar het bleek uiteindelijk reuze mee te vallen. Je moet het vóór je naar Uganda gaat even voorbereiden, anders ben je zo een paar weken er mee bezig.

Mijn verblijfplaats is hier ongeveer 4 kilometer van Kajansi, de belangrijkste General Aviation airstrip van Uganda verwijderd, dus dat is ideaal. Nu moet je je niet zo heel veel voorstellen van zo’n airstrip, maar er staan wel pakweg 12 vliegtuigen, waaronder een paar Cessna Caravans. Op de airstrip zit de Mission Aviation Fellowship (MAF), een reclame bedrijfje met een Fuji en de Kajansi Aeroclub.  Bij de laatste kan ik 2 Cessna 172’s huren: de 5X-BAR en de 5X-PIG.

De vliegclub (is eigenlijk meer een commerciele chartermaatschappij met 208’s, 210’s, Caravans en een Islander)  is een serieuze club, je kunt er uitstekend les krijgen en de vliegtuigen worden goed onderhouden. Ik heb dan ook een pre-checkout gehad van Howard en vervolgens een check-out door de baas zelf (Jeremy). Vervolgens moet je vóórdat je op een andere airstrip mag landen, er eerst uitgecheckt worden door één van hun piloten. Ik ben inmiddels op Kasese en Mweya in het westen van Uganda uitgecheckt.
Vliegen in Uganda is een bijzondere ervaring, het landschap is divers en er is veel moois te zien. Lijkt het je ook wel wat om Uganda te bezoeken? Je kunt een prachtige reis boeken via www.habaritravel.nl !

 


Op final voor mijn home base Kajansi

Lees verder Uganda (aug, sept 2008)