TT vlucht (Texel Teuge) 12 mei

Het was vandaag voor velen geen vliegweer. Wij waren met twee vliegtuigen de enige gasten op Texel en Teuge. De wind was dan ook zo tussen de 15 en 30 knopen. Verder was Nederland bezaaid met CB’s die stevige regenbuien lieten vallen. En de turbulentie in de buurt van die buien zorgde er voor dat ons hoofd af en toe in aanraking kwam met het cockpitdak, we kwamen los van de stoel! Maar zo lang het niet te gek wordt, is het best wel leuk om in dit weer te vliegen. De uitzichten op de mooie witte luchtkastelen zijn ook wel wat waard.

Via Leeuwarden, Franeker, de Afsluitdijk en Den Oever ging de reis eerst naar Texel. Na een lunch stegen we weer op van het groene veld om via de Medemblik, Enkhuizen, Lelystad en Apeldoorn naar vliegveld Teuge te vliegen. Over de Veluwe hebben we even vol moeten gas geven om net vóór een dikke regenbui langs te kunnen. Op de sinds kort verlengde baan van Teuge hebben we een zachte landing gemaakt. Na een kopje koffie in het gezellige restaurant daar zijn we vertrokken voor het laatste been naar Eelde. Bij aankomst op Eelde was ook net een bui langsgekomen, de plassen water stonden nog op het beton.

Triest nieuws die dag was dat ’s avonds een Duitse piloot in zijn Cessna 182 onwel is geworden en neergestort is in de Waddenzee. Hij is later overleden in het ziekenhuis.

Lees verder TT vlucht (Texel Teuge) 12 mei

Trier revisited, mei 2007

Net als vorig jaar zijn we in de meivakantie naar Trier gevlogen. Alleen ging deze keer mijn vrouw niet mee vanwege hooikoorts. In haar plaats is mijn broer Cor meegevlogen.
De route van Eelde naar Trier was: U DEP LAA MAS LGE SPI DIK. Dus vanaf Eelde de Uniform departure, via bakens LAA (Niederrhein), MAS (Maastricht), LGE (Luik), SPI (bij Luik) en DIK (Diekirch in Luxemburg) naar Trier.
We hebben fietsen gehuurd en een fietstocht langs de Moezel gemaakt. Ook zijn we naar Trier gefietst.  Een afwisselende route was dat: soms fietspad, soms een soort van vluchtstrook langs een drukke weg. Niet altijd even fietsvriendelijk dus helaas.
En we zijn nog een dag lokaal aan het vliegen geweest, waarbij we de vliegvelden Koblenz (EDRK) en Luxembourg (ELLX) hebben aangedaan.
Voor de terugvlucht naar Eelde ging de route via de Eiffel.


Lees verder Trier revisited, mei 2007