Bilbao naar Lelystad, 20 feb 2014

Een Spaanse Cessna 150 opgehaald uit Bilbao. Met Vueling van Schiphol rechtstreeks naar Bilbao gevlogen. Daar kon ik uit de slurf meteen door naar de Cessna die 300 meter verderop op het platform stond. Goed geregeld van de andere piloot, Dennis!

Langs de prachtige Spaanse (Baskische moet je eigenlijk zeggen!) kust gevlogen naar Biarritz, een rustig veldje. Daar getankt en vervolgens door naar Angouleme, eerst een stukje langs de kust. Tot nu toe was het weer perfect, maar nu begon er toch een donker uitziend frontje vanuit het westen aan te komen. De laatste minuten voor de landing op Angouleme was het wat laveren tussen de wolkflarden door die steeds lager kwamen.

De volgende dag om 9 uur vertrokken richting Rouen. Het weer was inmiddels weer goed. Op Rouen zagen we tot onze verrassing de andere Spaanse Cessna 150 staan, die ook onderweg was naar Nederland. In formatie hebben we het laatste been gevlogen van Rouen naar Lelystad.

Het was een prachtige vlucht!
Lees verder Bilbao naar Lelystad, 20 feb 2014

Stuttgart 12 jan 2014

Op 1 dag op en neer naar Stuttgart. Dat kan in een Cirrus, waarmee je met 300km per uur in 2:15 uur van Eelde naar Stuttgart vliegt.

We zijn IFR gegaan, zodat we voor zonsopkomst konden vertrekken (8 uur ’s ochtends) en na zonsondergang weer konden landen op Eelde.

We hadden veel geluk met het weer. Een hogedrukgebied zorgde er voor dat er geen wolken waren op onze route, dus geen probleem met freezing levels.
Ik ben erg blij met de Duitse verkeersleiding: voor de terugweg kon ik geen enkele andere IFR route (met RocketRoute) vinden dan ten oosten van Frankfurt langs vliegen. Dat was nogal om. Maar meteen na take off van Stuttgart vroeg radar: “u moet toch naar Nederland?”, “maar ik zie dat u een route helemaal ten oosten van Frankfurt hebt”. Waarop ik uiteraard zei dat ik een shortcut zeker zou waarderen. Na een “standby” kregen we vervolgens een route die ons uiteindelijk via Keulen en langs Maastricht in een redelijk rechte lijn naar Eelde voerde. Het scheelde misschien dat het zondag was, en daardoor relatief rustig.

Onze route heen: SONEB Z841 BIGSU Z658 EMGOD T847 OLIVI Q762 BADLI Z729 KRH T128 BADSO BADSO2A

Gelukkig ook hier een paar shortcuts gekregen.
En de ge-file-de route terug (die we dus niet gevlogen hebben): GEBNO6B GEBNO Z76 NIKUT N624 TOSTU Z12 BARSU L610 BIBEG L604 MASEK Z52 ARPEG Z850 HMM L602 RKN

Lees verder Stuttgart 12 jan 2014

Ameland 14 dec 2013

Met collega’s Wybo en Tony heb ik een mooie vlucht gemaakt over Goutum, Leeuwarden, de kerstmarkt van Baard (!) en vervolgens over de Wadden naar Ameland. Daar geland en even geluncht bij Nobel. Uiteraard ook even een Nobeltje kruidenbitter meegenomen.

Naast lekker vliegen was het doel ook om de Ameland Adventure Run even vanuit vogelperspectief te bekijken.

Het was prachtig vliegweer!

Lees verder Ameland 14 dec 2013