Op 500ft VFR On Top (23 dec 2007)

Op deze mooie winterse dag met CAVOK op Eelde vliegen we richting Hoogeveen om daar enkele touch&go’s te maken. We vliegen op 1000 voet en roepen bij Beilen Hoogeveen Radio op. Geen enkele reactie! Vreemd …. stond er in de NOTAM’s dat het veld dicht is vandaag? We vliegen verder door naar het zuiden en zien de rokende vuilverbrander bij Wijster onder ons voorbij glijden. Het landschap ziet er wat vreemd uit, het lijkt net alsof we dichtbij de kust vliegen. Naar het zuiden, en het oosten toe zien we een groot wit gebied, het lijkt wel zee te zijn…

Dat is het natuurlijk niet, zó snel gaat de Global Warming gelukkig niet. Het is een mistgebied, waarbij de mist bíjna een kerktoren, of een bouwkraan hoog is. Die steken namelijk nog net door de mist heen. We vliegen over Hoogeveen heen en zien onder ons door de mist nog net het vliegveld en het seinenvierkant. Uiteraard met een rood kruis erin. Een heel apart gezicht is het. Op 1000 voet vliegen en boven de wolken te vliegen, oftewel "VFR on top". Door de mist heen was de grond overigens nog wel hier en daar te zien. Gelukkig maar, want dat is verplicht in klasse G luchtgebied onder de 3000ft.

Vervolgens vliegen we richting noordoosten en gaan nog wat lager vliegen. En zo vliegen we dus VFR on top op 500 voet!! Dat maak je niet vaak mee….


 

Lees verder Op 500ft VFR On Top (23 dec 2007)