Categoriearchief: News

Selecteer een nieuws onderwerp uit de onderstaande lijst, en selecteer vervolgens een nieuws artikel om te lezen.

Hoogvliegersdag Schiphol – Runway Run

Tijdens de Hoogvliegersdag op Schiphol, 30 juni 2012, rijdt een bonte stoet van trucks, brandweerauto’s, sneeuwschuivers, politieauto’s, Maserati’s etc over de runway’s van Schiphol. Uit de cockpit’s van vliegtuigen die voor deze stoet moeten wachten steken zwaaiende armen van de piloten. Een geweldig spektakel voor de kinderen die deze Hoogvliegersdag mochten meemaken, alhoewel de volwassenen hier minstens evenveel van genieten.

Van Griekenland naar Lelystad

Mijn vliegavonturen beginnen zich over een steeds groter gebied uit te strekken. Was het vorig jaar een trip naar Corsica, nu heb ik het Griekse luchtruim inmiddels ook al betreden. In 3 uur heengevlogen met KLM, in 3 dagen weer teruggevlogen! Dat het drie dagen moest duren, daar was moeder Natuur ook debet aan. Die zorgde voor een tegenwind van soms meer dan 60 knopen! Nog een geluk dat ik in een Piper Saratoga zat, die een kruissnelheid van 145 knopen heeft (65% vermogen). In een Cessnaatje 150 zou ik bijkans achteruit zijn gevlogen.
Dit was ook mijn eerste ervaring in een zes-zits vliegtuig. Dat blijkt verder niks uit te maken, of er nu 2 of 4 stoelen achter je staan. Maar verder is het wel érg handig, zoveel ruimte in het vliegtuig, en toegankelijk via die enorme achterdeur. Je raakt er snel aan gewend!

De route:

Dag 1:
– Van Megara naar Kerkira
– Van Kerkira naar Rome Urbe
Dag 2
– Van Rome Urbe naar Cannes
– Van Cannes naar Lyon Bron
Dag 3
– Van Lyon Bron naar Reims
– Van Reims naar Lelystad

Lees verder Van Griekenland naar Lelystad

Website aangepast

De website meevliegen.nl draaide al sinds 2004 op het content management systeem Mambo. Al enkele keren de PHP code moeten aanpassen omdat de hosting provider overging op een nieuwere versie van PHP of MySQL, wat resulteerde in het ‘op zwart’ gaan van de website. Mambo bevatte stukjes PHP code die niet meer werkten.

Mambo wordt al enige tijd niet meer ondersteund, en was dus ook niet echt veilig meer. Dus nu eindelijk maar eens de migratie naar een nieuw systeem opgepakt. Gekozen voor WordPress omdat dat veel gebruikt wordt voor blog’s. Voor de migratie een (betaalde) plugin gebruikt die Joomla websites (een opvolger van Mambo) zou moeten kunnen omzetten naar WordPress. De conversie was niet volledig, vooral links naar plaatjes klopten niet. Ik heb een Java programmaatje geschreven om alsnog de content correct over te zetten.

Het overzetten van de stukjes eigen programmatuur, zoals de weergave van het vliegveld weerbericht (TAF) in een tabel, was nog even een uitzoekpuntje. Hiervoor heb ik een plugin gebruikt die inline PHP code in posts toestaat. Misschien is het beter om er een zogenaamde ‘widget’ van te maken – moet maar eens in de widget API van WordPress duiken…

Tenslotte moet je dan nog een template kiezen. Voorlopig maar eens dit template gebruiken en kijken hoe het bevalt.

En dan vraag ik me af hoe het met de ‘page-ranking’ in Google zit – de URL’s die wijzen naar de pagina’s zijn met WordPress anders dan met Mambo, dus de website zal in eerste instantie minder hoog in de zoekresultaten komen waarschijnlijk. Ik hoop dat ook met WordPress de afzonderlijke ‘posts’ nog wel te vinden zijn via Google. Dus dat een zoekterm als ‘meevliegen Helgoland’ straks nog steeds de post over de vlucht naar Helgoland oplevert. Nou ja, we zullen zien.

Bachelor party op 1000 voet (3 mei 2014)

Meevliegen met een vlucht

vanaf Lelystad over Amsterdam en Schiphol. Dat was de start van een vrijgezellenfeest.

 

Het was perfect weer voor een rondvlucht: het was erg helder en alleen een paar schapenwolkjes in de lucht. Na take off van Lelystad vlogen we over de Oostvaardersplassen naar Pampus. Daar meldden we ons bij Schiphol Tower en vroegen een crossing aan via Amsterdam Sector, overhead, to the coastline. Van te voren de crossing ook nog in het vliegplan als remark ingevuld, om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten. De crossing werd toegestaan, even sightseeing boven Amsterdam was ook mogelijk, en ook enkele rondjes om de verkeerstoren van Schiphol vliegen was allemaal geen probleem (keep clear of 24 and 36R). Geweldig wat een mooi uitzicht! Vervolgens verder naar de kust (keep south of 36C and 36L). Over het strand naar Noordwijk gevlogen, langs Huis ter Duin, en toen weer oostwaarts richting Lelystad, vliegend over de talrijke meren in dit gebied: Zwanenburgerpolder, Braasemermeer, Niewkoopse Plassen, Vinkeveense Plassen etcetera.

 

Lees verder Bachelor party op 1000 voet (3 mei 2014)