Alle berichten van johan

Hoogvliegersdag Schiphol – Runway Run

Tijdens de Hoogvliegersdag op Schiphol, 30 juni 2012, rijdt een bonte stoet van trucks, brandweerauto’s, sneeuwschuivers, politieauto’s, Maserati’s etc over de runway’s van Schiphol. Uit de cockpit’s van vliegtuigen die voor deze stoet moeten wachten steken zwaaiende armen van de piloten. Een geweldig spektakel voor de kinderen die deze Hoogvliegersdag mochten meemaken, alhoewel de volwassenen hier minstens evenveel van genieten.

RAF Air Tattoo en Flying Legends airshows 8-11 juni 2016

Het weekend van 9 en 10 juli bezoeken we twee vliegshows: de RAF Air Tattoo op Fairford, en de Flying Legends show op Duxford. Heel speciaal, er zit in feite 70 jaar tussen beide  shows: de Air Tattoo showt de modernste gevechtsvliegtuigen van deze tijd, terwijl de Flying Legends de gevechtsvliegtuigen toont die 70 jaar geleden modern waren.

Lees verder RAF Air Tattoo en Flying Legends airshows 8-11 juni 2016

Website aangepast

De website meevliegen.nl draaide al sinds 2004 op het content management systeem Mambo. Al enkele keren de PHP code moeten aanpassen omdat de hosting provider overging op een nieuwere versie van PHP of MySQL, wat resulteerde in het ‘op zwart’ gaan van de website. Mambo bevatte stukjes PHP code die niet meer werkten.

Mambo wordt al enige tijd niet meer ondersteund, en was dus ook niet echt veilig meer. Dus nu eindelijk maar eens de migratie naar een nieuw systeem opgepakt. Gekozen voor WordPress omdat dat veel gebruikt wordt voor blog’s. Voor de migratie een (betaalde) plugin gebruikt die Joomla websites (een opvolger van Mambo) zou moeten kunnen omzetten naar WordPress. De conversie was niet volledig, vooral links naar plaatjes klopten niet. Ik heb een Java programmaatje geschreven om alsnog de content correct over te zetten.

Het overzetten van de stukjes eigen programmatuur, zoals de weergave van het vliegveld weerbericht (TAF) in een tabel, was nog even een uitzoekpuntje. Hiervoor heb ik een plugin gebruikt die inline PHP code in posts toestaat. Misschien is het beter om er een zogenaamde ‘widget’ van te maken – moet maar eens in de widget API van WordPress duiken…

Tenslotte moet je dan nog een template kiezen. Voorlopig maar eens dit template gebruiken en kijken hoe het bevalt.

En dan vraag ik me af hoe het met de ‘page-ranking’ in Google zit – de URL’s die wijzen naar de pagina’s zijn met WordPress anders dan met Mambo, dus de website zal in eerste instantie minder hoog in de zoekresultaten komen waarschijnlijk. Ik hoop dat ook met WordPress de afzonderlijke ‘posts’ nog wel te vinden zijn via Google. Dus dat een zoekterm als ‘meevliegen Helgoland’ straks nog steeds de post over de vlucht naar Helgoland oplevert. Nou ja, we zullen zien.