Loppersum 28 augustus

Deze zondagochtend heeft Henri voor het eerst van zijn leven gevlogen!  Na een paar rondjes over de Groninger binnenstad gingen we naar Loppersum waar Henri met zijn vader, moeder en broertje woont. Vervolgens verder over Noord-Groningen. Omdat de wolken er erg uitnodigend uitzagen zijn we tot 5500 voet (1800 meter) geklommen voor een prachtig uitzicht op de bovenkant van de wolken.
Vóórdat we gingen vliegen zagen we nog de P51 Mustang en de Spitfire die gisteren op de vliegshow te zien waren. Ze gingen weer terug naar Duxford.

Lees verder Loppersum 28 augustus

Vliegshow Eelde

De vliegshow op Eelde was een groot succes! Veel prachtige vliegtuigen: legendarische vliegtuigen uit WW-II zoals P-51D Mustang met zijn mooi klinkende Rolls-Royce Merlin motor, de Spitfire, en de B-25 Mitchell. Ook klassieke jets waren te zien: de Lockheed T-33 (T-Bird), de F-86 Sabre en een de Havilland Vampire. En niet te vergeten de fraaie shows van de Seagull formation met Piaggo’s en het Breitling Jet Team met Albatrossen.

Breitling Jet TeamLees verder Vliegshow Eelde

Wangerooge 17 augustus

Wangerooge is het meest oostelijke Oostfriese waddeneiland, de bestemming van m’n vlucht vandaag.  Vanwege het mooie (strand)weer leek me de combinatie van een vliegtochtje en een bezoek aan een waddeneiland een prima idee. Op Ameland en Texel was ik al meer dan eens geland, dus het is tijd voor iets nieuws. Oostelijk van Schiermonnikoog bevinden zich nog 7 Duitse waddeneilanden, waarvan 6 voorzien zijn van een vliegveld. Ik besloot om ze alle 7 vanuit de lucht te bekijken en op de laatste te landen.

Lees verder Wangerooge 17 augustus