Finnen in de Cardinal (20 april)

Zondag 20 april. Vandaag met een echtpaar uit Finland en Michael, een ULV eigenaar-vlieger van vliegveld Drachten, naar Ameland gevlogen. We zijn met de Cessna 177 Cardinal vanaf vliegveld Drachten vertrokken. In het dorp Ballum, dat vlak naast het vliegveld op Ameland ligt, hebben we een lekkere bak koffie met appelgebak genomen bij Nobel, én een fles geestrijk vocht van de firma Nobel aangeschaft als geschenk aan de Finnen.

Bij de PH-WYN op vliegveld Ameland

Cloudbusting over Groningen (6 april)

Met Arthur een vluchtje in de DA-40 gemaakt op deze zondagochtend. Het was enorm helder weer, maar ook halfbewolkt met flinke stapelwolken. Sommige daarvan zorgden voor een stevige regenbui. Boven de waddenzee een stuk omhoog geklommen om boven de wolken uit te kijken. Een fantastisch gezicht!
Toen we weer richting vliegveld gingen zagen we dat boven het vliegveld een enorme bui hing. Boven Roden diende de volgende zich al weer aan. Aan de verkeersleiding toestemming gevraagd voor een rondje boven de stad, om de bui boven het veld niet in te hoeven vliegen. Vervolgens geland op baan 23, waar de plassen nog op stonden.

Lees verder Cloudbusting over Groningen (6 april)