Eilandhoppen (Vlucht 17 juli)

Vandaag zagen we één voor één alle waddeneilanden onder ons voorbij glijden.’ s Ochtends 9 uur stonden Koen, Joppe, Cis en ik naast de PH-ANG op het vliegveld. 29 minuten later hingen we in de lucht, op weg naar ons eerste waddeneiland. Na Schier, Ameland, Terschelling en Vlieland zagen we Texel met zijn rode vuurtoren op de noordpunt opdoemen. Uiteraard even een fotorondje om de vuurtoren gevlogen, en toen door naar de Slufter (een soort inham van de Noordzee) en Den Burg. Daarna door naar meldpunt "Delta", baseleg en final op runway 22. Het was een zachte landing op het gras van Texel-Airport. In het naast de baan gelegen restaurant smaakte de koffie met gebak uitstekend. Het was behoorlijk druk op het vliegveld. Naast Nederlandse  kisten ook veel buitenlanders. Ik heb Duitse, Engelse, Belgische en Zweedse vliegtuigen gezien. In de lucht boven Texel was het ook al een kwestie van goed uitkijken. Veel traffic.
Na de koffie werd het tijd om het eiland op de grond verder te verkennen. Onze fietsen stonden klaar naast de toren. Met Koen als gids zijn we naar de Slufter gefietst, en daarna verder naar een strandtent aan de noordzijde van Texel. Daar geluncht. Vervolgens via het brede strand naar de vuurtoren gelopen.

Om half zes was het tijd voor de take-off vanaf Texel. Een kwartiertje later vlogen we alweer over Bolsward, de Waddenzee achter ons latend. Na een duikvlucht over de Sneker waterpoort ging de tocht verder over het Abe Lenstra stadion, het natuurgebied bij Earnewâld, Bergum en Surhuisterveen.

Het was een zeer geslaagde vlucht. En verder: het is altijd leuk als je enthousiaste reacties van de passagiers hoort, en die waren er volop. Bedankt voor het meevliegen jongens!Lees verder Eilandhoppen (Vlucht 17 juli)

Vlucht 12 juli

Vandaag het luchtruim in met Nicole, Jacques en Angelo. We hebben een luchtsprongetje gemaakt van onze huidige werkplek aan het Winschoterdiep naar onze toekomstige werkplek aan de A7. Met het vliegtuig een klein stukje, volgend jaar met de fiets een stuk langer trappen šŸ™

Na een omweggetje over de Waddenzee naar Winschoten gevlogen, waar Jacques zijn residentie heeft. Daarna via Assen terug naar het vliegveld. 

Lees verder Vlucht 12 juli

Vlucht 9 juli

Deze rondvlucht begon met een rondje om de Martinitoren. Vervolgens het Reitdiep volgend naar het Lauwersmeer. Over Lauwersoog in noordelijke richting het wad over naar Schiermonnikoog. Het eiland van west naar oost overgevlogen. Terug over het vasteland ging de route verder naar Appingedam en naar de "Blauwe stad" bij Winschoten. Daarna naar Assen om via "Romeo" weer Eelde CTR binnen te vliegen. ATC gaf ons een straight in op de 01.

Lees verder Vlucht 9 juli