Duxford – Flying Legends Show 2009

9 juli – 12 juli. Ook dit jaar gaan we weer naar de Flying Legends Airshow in Duxford. Nu de derde keer. Vorig jaar zijn we door slecht weer gestrand in Antwerpen, maar dit jaar hebben we geluk met het weer! We vertrekken donderdagochtend 9 juli met de Cessna Cardinal PH-WYN vanaf Eelde. In Nederland zijn enkele buien, maar aan de Belgische kust, waar we onze tussenstop maken, is het mooi weer. De reis gaat voorspoedig, alleen in Zeeland komen we een donkere lucht die een fikse regenbui laat vallen.We roepen vliegveld Midden Zeeland op en horen dat het daar weer goed is, dus we vliegen om de bui heen en gaan langs de kust richting Breskens. Daar melden we ons bij Oostende Approach. We vliegen ‘along the coast’ tot Oostende haven en mogen daar naar een right hand base voor de ’26’. Na een prima lunch in het Belair restaurant stijgen we op naar 4500 voet voor de oversteek over het Kanaal. We gaan vanaf Oostende rechtstreeks naar Dover. Het is bijna niet bewolkt en het zicht is uitstekend, we zien de overkant al snel. Onder begeleiding van London Information gaan we over de White Cliffs of Dover en zijn we boven Engelse bodem. We vliegen over het met mooie landhuizen bezaaide Kent met een noord-westelijke koers naar de Thames, steken daar bij Southend over de Thames en vliegen dan oostelijk van de Stansted CTR naar Earls-Coine, Haverhill en dan komt Duxford al weer in zicht. De Spitfires zijn al aan het oefenen voor overmorgen. Vlak achter Duxford ligt Fowlmere, waar we de Cardinal netjes op de mooie grasbaan landen. Als we aankomen op het grasveld voor de hangaar zien we dat we niet de eersten zijn, een Antonov-2 met zo’n 10 tentjes er omheen staat er al. We zetten onze tentjes op onder de vleugels van de Cessna. We krijgen een lift naar het dorp voor een lekker biertje en een goed smakende "Barbarian Duck" bij Checkers.

(voor meer: klik op "Lees verder" (totaal 6 paginas met foto’s)


Over de White Cliffs of Dover
Lees verder Duxford – Flying Legends Show 2009

Met de WYN van Drachten naar Texel 5 juli 2009

Vandaag vliegen in de PH-WYN, de Cessna Cardinal van Friesland Aviation. Van Drachten naar Texel. Op Texel wat touch & go’s gemaakt en op 5000 voet terug naar Drachten.

Later werd Hans uitgecheckt op de WYN door Joop Bekkema.

Vanmiddag nog een bijzondere gebeurtenis op het vliegveld:  de PH-JAJ ging voor het eerst de lucht in. De eerste Glasair Sportsman die op Drachten is afgebouwd.


Los van baan 26 op EHDR
Lees verder Met de WYN van Drachten naar Texel 5 juli 2009