Van Lelystad naar Texel en Teuge 10 dec 2011

Tussen de dagen met storm en regen, kan er ineens zomaar een mooie vliegdag tussen zitten. En dat was goed nieuws voor Querine, die vandaag samen met haar vader meevliegt.  Querine's liefste wens is om piloot te worden. De reden van deze vlucht was onder andere om haar te laten ervaren wat vliegen is, zodat ze kan beoordelen of ze het echt leuk vindt. Best wel spannend dus vond ik. Haar hele carriérekeuze hangt misschien wel af van deze vlucht….. Maar gelukkig, ze genoot ervan, en heeft zelf alles gevlogen behalve de start en landing. Daarvoor waaide het nog wat te hard.

We zijn van Lelystad naar Texel gevlogen. De bedoeling was via de Schiphol CTR, en misschien zelfs over Querine's huis in Zwanenburg. Maar helaas, de CTR crossing werd geweigerd vanwege drukte op Schiphol. Misschien moesten ze nog achterstand wegwerken vanwege de slecht-weer dagen in de afgelopen week? Het was in elk geval de eerste keer dat een crossing niet werd toegestaan. Jammer voor Querine, maar als alles goed gaat landt ze daar misschien zelf over een paar jaar šŸ™‚

Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen was de baan op Texel in prima staat. Zoals altijd werden we hartelijk welkom geheten door Ed de Bruin op de toren. Na een versnapering in het restaurant kozen we weer het luchtruim met Teuge als bestemming. Na een korte stop op Teuge weer terug naar Lelystad. Restte voor mij alleen nog het stuk terug naar Eelde. En wow, wat klimt de Piper in de koude lucht en als je er alleen in zit. 

 

Lees verder Van Lelystad naar Texel en Teuge 10 dec 2011