Bedum, Middelstum 29 april

Petra en haar vrienden hadden een perfecte dag gekozen voor een vliegtrip over Groningen. Het zicht was geweldig! Direct na take-off konden we de waddeneilanden al zien liggen, en in de verte zelfs Leeuwarden. Er stond een straffe wind (16 knopen met uitschieters tot 21, windkracht 4-5) en daardoor was het ietwat hobbelig, maar boven de 2000 voet was de lucht volledig rustig. Toen we op 4000 voet zaten konden we de hele kustlijn van Groningen zien en die van Friesland tot Harlingen aan toe.

De route ging over de stad Groningen, Bedum, Middelstum, Schiermonnikoog, Lauwersmeer, Westeremden en tenslotte weer naar Eelde.

Schiermonnikoog

Lees verder Bedum, Middelstum 29 april

Berlijn 20 april

Een vlucht naar het historische vliegveld Berlijn Tempelhof is iets dat moet je een keer gedaan hebben. En omdat het volgend jaar gesloten wordt, wilde ik daar niet te lang meer mee wachten. Tempelhof stamt uit de jaren 20 van de vorige eeuw en is eind jaren 30 vergroot van een capaciteit van 200.000 passagiers naar 6 miljoen! Het luchthavengebouw is het op één na grootste gebouw van de wereld.

Op vrijdagmiddag 20 april gingen we met zijn drieën in de PH-AMB van Eelde op weg naar Berlijn. De PH-AMB had ik gehuurd bij Wings Over Holland op Lelystad omdat onze Piper met pech in Parijs stond. De route ging via Bremen, Fassberg, Standal-Börstel naar Berlijn. De vluchtduur was 2:19 uur.

De verkeersleiding bij Tempelhof was uitstekend, het was overigens vrij rustig. Dat kon niet worden gezegd van de lucht, die erg onrustig was op lage hoogte boven de Berlijner bebouwing. Het was dan ook hard werken in de landing op de 27L, maar het werd een soepele, zachte landing.

Door de "Follow Me" werden we naar een plekje op het reusachtige platform van Tempelhof geleid. Door hetzelfde busje werden we naar de GAT terminal geleid en al snel stond er een taxi klaar. Van landing tot hotel kan op Tempelhof dus heel snel gaan.

Het hotel Luwdig van Beethoven was prima in orde, dicht bij het vliegveld en dicht bij de U-Bahn.

De zaterdag, zondag en maandagochtend hebben we besteed om Berlijn te bekijken. Het was heerlijk zonnig weer, nog een beetje fris zaterdag. Veel gewandeld, alleen zaterdag al ruim 20 kilometer. Maar er is dan ook veel te zien en het is een zeer prettige stad om te wandelen of fietsen, want niet te druk.


Berlin Tempelhof


Op final voor de 27L van Berlin Tempelhof
Lees verder Berlijn 20 april

RolleBollen Tocht 15 april

Op deze warmste aprildag ooit gingen we met z’n zessen in de PH-ANJ en de PH-ANG over de bollenvelden van West-Friesland. Na een kopje koffie op Texel vlogen we langs de Noordzee kust, waar vele velden in bloei stonden. Vervolgens via Alkmaar richting Pampus en daarna naar Lelystad. Het was een enorme (vlieg)drukte op Texel en Lelystad. Een stevig contrast met Eelde in het weekend, waar ik op 12 mijl afstand al nummer 1 was voor de landing en meteen naar de landingsbaan mocht vliegen.

Lees verder RolleBollen Tocht 15 april