Laura naar Texel 23 mei

Het was vandaag een prachtige dag om te vliegen. Dat kwam dus goed uit voor Laura, haar vader en haar oom. We vertrokken om 1 uur ’s middags van een zonovergoten Eelde. Het zicht was uitstekend. Na een rondje over de Grote Markt vlogen we verder naar Feerwerd en Winsum. Vervolgens over de waddeneilanden naar Texel. We werden, zoals gewoonlijk, vriendelijk welkom geheten door vader en zoon de Bruin (havenmeesters). Op Texel stonden zo’n 15 vliegtuigen, dus best wel druk. Het is altijd gezellig op Texel, en zeker op zo’n mooie vliegdag. Er was veel te zien vanaf het mooi gelegen restaurant terras. Rond half vier stegen we weer op van runway 04 en staken het Wad over naar Friesland, waar we even ten zuiden van Harlingen weer boven land kwamen. De Afsluitdijk was in zijn geheel zichtbaar, ook de kust van Friesland tot aan de Noordoostpolder en de kust aan de ander kant tot aan Monnikendam waren goed te zien, zo helder was het dus.Lees verder Laura naar Texel 23 mei

Met Peter en Steven naar Lelystad en over Amsterdam

Om 13.00 vertrek vanaf Eelde, het is vrij heiig. We vliegen over de Beulakker, Ketelmeer, dan langs de dijk richting Lelystad, langs de Oostvaardersplassen en tenslotte via Pampus richting het IJ. Intussen hadden we de heiige luchtlagen ver achter ons gelaten en zaten we in zeer heldere lucht, het zicht was dus prima. Bij het IJ aangekomen vatten we het stoutmoedige plan op om even over Amsterdam te vliegen. Amsterdam Info was zo bereidwillig om dit even te vragen aan Schiphol Tower – alhoewel we dit eigenlijk in het vliegplan hadden moeten vermelden. En  het was goed! Over naar Schiphol Tower en we hadden toestemming om over het centrum van Amsterdam te vliegen. Opvallend hoe dichtbij Schiphol ligt als je boven het centraal station vliegt. Het ligt echt pal naast de stad. Toen nog even over Volendam gevlogen en het IJsselmeer overgestoken naar Lelystad. Op het water veel bootjes. Op Lelystad was het zoals te verwachten viel behoorlijk druk. Een heerlijk broodje gegeten in het prima restaurant daar. Vervolgens nog even Peter Mundy van de pilotshop bezocht, om Steven van zijn eerste piloten spullen te voorzien, om te beginnen, een kneepad en een vliegkaart.


Amsterdam Centraal Station
Lees verder Met Peter en Steven naar Lelystad en over Amsterdam

Hoogvliegersdag Eelde 16 mei

Op 16 mei was er weer een Hoogvliegersdag op Eelde (www.stichtinghoogvliegers.nl). Maar liefst 110 kinderen gingen vandaag mee met een klein vliegtuig. Tientallen vliegtuigen deden mee. Luuk vloog met mij mee, waarbij we een rondje over Zuidhorn, langs Groningen en zijn woonplaats Zuidbroek hebben gemaakt. Luuk heeft zelf een heel stuk gevlogen, het leukst was dan om vlak langs een wolk te vliegen.


Yakovlev Yak-52, 10 mei 2009

Deze keer mocht ik zelf meevliegen. In een Yakovlev Yak-52. Dat is nog eens vliegen!! Super! Rolls, loops en spins uitgevoerd boven vliegveld Eelde. Een geheel nieuwe vliegervaring: wolken onder je en grond boven je te zien, 5G te voelen. Je voelt je zo vrij als een vogel in de lucht als je in de Yak zit, door de wendbaarheid van het toestel, het goede uitzicht rondom en de kracht van de 360 pk stermotor. Willem, bedankt!!

Bianca terug uit Lourdes, 4 mei 2009

Vandaag haal ik Bianca en Manfred op van Eindhoven waar ze vanuit Lourdes aankomen. Het is stralend weer, met heel goed zicht. De lucht is wel wat onstabiel, waardoor het een beetje bumpy is. Op weg naar Eelde hebben we een klein omweggetje gemaakt over Barger-Compascuum om over Bianca’s en Manfred’s huis te vliegen.


Het vliegtuig uit Lourdes, met daarin Bianca en Manfred, landt keurig op tijd op Eindhoven Airport. Hier taxiet de 737 naar het platform
Lees verder Bianca terug uit Lourdes, 4 mei 2009

Steven en Peter in de Cirrus, 3 mei 2009

Het plan was om vandaag naar Wangerooge te vliegen in de Cirrus met Peter en Steven. Helaas komt er net een front over en is het regenachtig weer. Het zal beslist geen terras-weer zijn op Wangerooge, dus we passen onze plannen aan en gaan een lokaal vluchtje maken. Peter en Steven hebben nog niet eerder in de Cirrus gevlogen en willen dat graag een keer meemaken, ook al is het wat minder goed weer.
Bewolking op 1200 voet of hoger en zicht van 10km, met tijdelijk 6000 meter, wind 230 graden 8 knopen  zegt de ATIS (weerbericht van het vliegveld). We gaan eerst een stukje naar het westen, maar daar wordt het zicht steeds minder. Vervolgens naar de Dollard, waar de bewolking nog vrij hoog hangt, zodat we naar 6000 voet kunnen (maximum hier is 6500 voet).


Co-piloot Steven
Lees verder Steven en Peter in de Cirrus, 3 mei 2009