Jorick vliegt over Schildwolde 28 sept 2013

Het is een prachtige dag om te vliegen. We zitten in polaire lucht achter een koufront, dus het is mooi helder weer. Tijdens de vlucht konden we aan de ene kant Emden in Duitsland zien en aan de andere kant Leeuwarden!

We vliegen in de Cirrus. Jorick is twaalf jaar en vliegt voor het eerst in zijn leven, en dan ook nog eens zelf sturen! We stijgen op vanaf baan 05 van Eelde en kunnen meteen in een rechte lijn doorvliegen naar Schildwolde, waar Jorick woont. Toevallig is dat bij het radiobaken “Sierra Oscar” (SO). We vliegen een paar rondjes over Jorick’s huis en gaan dan door naar de Waddenzeekust. Je kunt Schiermonnikoog en Borkum goed zien liggen. We stijgen naar 5000 voet om even langs en boven een paar schapewolkjes te kunnen vliegen. Dat is altijd een mooi gezicht. Dan dalen we weer naar 1500 voet en vliegen over de stad Groningen terug naar het veld. Na 36 minuten staan we weer op het asfalt, veel te kort eigenlijk voor dit mooie vliegweer.

Lees verder Jorick vliegt over Schildwolde 28 sept 2013

Naar Ameland met Henro en Maja 30 juni 2013

Een vlucht over de Waddenzee en dan landen op Ameland is altijd een succes. Met Henro zoek ik het regelmatig hogerop in klimhal Bjoeks. Vandaag gaan we nog wat hoger met hulp van de Piper Archer III. Maja, een vriendin van Henro, gaat ook mee. Gelukkig hoefden we niet meteen terug, dus op Ameland fietsen gehuurd en een mooie fietstocht gemaakt.

Lees verder Naar Ameland met Henro en Maja 30 juni 2013