Vliegen met Bert, Wout en Ilse (25 juni 2010)

Bert, Wout en Ilse gingen mee voor een vlucht over Groningen, Zuidlaren en het TT-circuit.
Wout zat voorin, hij vind vliegen erg leuk en kan al heel goed sturen. Hij heeft zelfs zelf met de verkeerstoren gepraat om toestemming te vragen om te mogen landen op Eelde: "PAPA ALPHA HOTEL  final  zero one".
Het was heel goed vliegweer want het was erg helder, we konden heel ver kijken.
We vlogen ook over het TT-circuit, waar morgen de TT wordt gehouden. De campings rond het circuit waren bomvol, en zo te zien draaiden de barbeques op volle toeren daar.

Lees verder Vliegen met Bert, Wout en Ilse (25 juni 2010)

Budel, 13 juni 2010

Het laatste veld in Nederland waar ik nog niet geweest was! Op de militaire velden na dan (alhoewel Leeuwarden, De Kooij en Eindhoven ook al in mijn boekje staan), en op Schiphol na (maar dat gaat 26 juni gebeuren!). Budel dus, nog niet geweest, en dat is helemaal niet terecht, want het is een heel mooi vliegveld. Mooi gelegen tussen bossen, een baan van 1200 meter en vanaf het restaurant-terras een prachtig uitzicht op de baan. Waar van alles gebeurt, want het was in elk geval deze zondag levendig. Ultra lights en GA vloog af en aan.

Lees verder Budel, 13 juni 2010

Hoogvliegersdag 22 mei

Vandaag was weer een grote Hoogvliegersdag op Eelde. Maar liefst 105 kinderen vlogen vandaag. Ik heb twee vluchten gemaakt in de Piper Archer.
Het weer liet helaas wat te wensen over. Vooral de noordelijke route had te kampen met laaghangende wolken (900 voet). Maar voor de kinderen maakte dat niet uit, ze hadden een geweldige dag. Elk kind ging mee als hoogvlieger waarbij zélf gevlogen mocht worden, én mee met de groepsvlucht in de King Air of de Antonov AN2. En daarnaast was er ook veel te doen: een bezoek aan de verkeerstoren, de brandweer, de politie, marechaussee en heel veel mooi beschilderde trucks.

Lees verder Hoogvliegersdag 22 mei