Met Alex, Max en Tjeerd over Dokkum, Hegebeintum, Bartlehiem en Buitenpost (10 juli 2011)

Deze zondag heb ik 's ochtends een IFR les gehad. Ik zit nu op 23 uur – dus bijna op de helft. Een SOMPO-2D departure gedaan, een paar VOR intercepties, een full stall (dwz herstel op de buffet) en een ILS approach. 

En 's middags voor de verandering ook weer eens een VFR vlucht gedaan.  Kon ik tenminste ook weer eens naar buiten kijken šŸ˜‰

Gevlogen met ex-collega Tjeerd en met Alex en Max. We hebben een rondje gemaakt: vanaf Eelde via het Reitdiep naar het Lauwersmeer, waar Alex de stuurknuppel overnam om de Piper het wad over te sturen naar Schiermonnikoog. Vervolgens langs Engelsmanplaat richting Friesland. Daar hebben we vanaf onze hoge positie (1000 voet) de stad Dokkum en de (terp)dorpjes Rinsumageast , Hegebeintum , Burdaad  en Bartlehiem  bekeken. We hebben ook nog even een rondje over Leeuwarden gemaakt. Via Buitenpost, waar Tjeerd zijn woning goed heeft verstopt voor overvliegende Cessna's en Piper's onder een rode beuk, vliegen we terug naar Groningen. Daar nog een rondje over de stad gevlogen en na 1 uur en een kwartier landen we weer op Eelde. 

Lees verder Met Alex, Max en Tjeerd over Dokkum, Hegebeintum, Bartlehiem en Buitenpost (10 juli 2011)

Grote Hoogvliegersdag op Midden-Zeeland (2 juli 2011)

Vandaag is de grote Hoogvliegersdag op Midden-Zeeland. Dit is 1 van de 15 dagen die de stichting Hoogvliegers (www.stichtinghoogvliegers.nl) jaarlijks organiseert voor kinderen. De bedoeling van een Hoogvliegersdag is dat kinderen die wel eens een verzetje kunnen gebruiken een leuke dag hebben op een vliegveld. Ze mogen meevliegen en daarbij ook zelf het vliegtuig besturen!

 


Hoogvlieger Roxanne en broer Mitchel en moeder Colinda 

Lees verder Grote Hoogvliegersdag op Midden-Zeeland (2 juli 2011)

Naar Midden-Zeeland voor Hoogvliegersdag (1 juli 2011)

 

De langste vlucht die je in Nederland kan maken is van Texel naar Beek, of van Oostwold naar Midden-Zeeland. Wij gaan deze vrijdagavond bijna de langste vlucht maken, van Eelde naar Midden-Zeeland. Anderhalf uur met een Cessna doe je daar over. 

 


De crew: Tjerk en Johan. Frank en Kasper (niet zichtbaar hier) in de back seat 

 

 

Lees verder Naar Midden-Zeeland voor Hoogvliegersdag (1 juli 2011)