Naar Midden-Zeeland voor Hoogvliegersdag (1 juli 2011)

 

De langste vlucht die je in Nederland kan maken is van Texel naar Beek, of van Oostwold naar Midden-Zeeland. Wij gaan deze vrijdagavond bijna de langste vlucht maken, van Eelde naar Midden-Zeeland. Anderhalf uur met een Cessna doe je daar over. 

 


De crew: Tjerk en Johan. Frank en Kasper (niet zichtbaar hier) in de back seat 

 

 

Het is wel een hele mooie tocht: eerst over de Drentse heidevelden en de bossen en zandverstuiving van Appelscha. Vervolgens  langs de IJsselmeer kust, met Lelystad waar je het VOC schip ziet liggen en langs de Oostvaardersplassen. 

Dan langs het eiland Pampus oversteken naar het IJ, waar je over Amsterdam richting Schiphol kunt vliegen, waar je met een beetje geluk zelfs overheen mag vliegen. Met je Cessna'tje tussen de Boeings en Airbussen vliegen is uiteraard een interessante ervaring. Daarna langs de kust vliegend is ook genoeg te zien, alle schepen die op de Noordzee voor anker liggen, de Pier van Scheveningen, het Kurhaus, etc. Bij Hoek van Holland kom je dan over de enorme container-terminal, met enorme kranen en een gigantische hoop containers. En dan komt Zeeland in zicht, met de Deltawerken en de Zeelandbrug die vanuit de lucht te bewonderen zijn. 

Het Veerse meer wijst ons vervolgens mooi naar vliegveld Midden-Zeeland. Da's een handig herkenningspunt, want zo'n groen veld is best lastig te ontdekken vanuit de lucht tussen allemaal velden in precies dezelfde kleur. Op het veld drinken we een biertje op het terras en nemen vervolgens een verrukkelijke avondmaaltijd in het restaurant.

Het bewonderen van al dat moois vanuit de lucht, en lekker eten op Midden-Zeeland is op zich al een prima reden om deze vlucht te maken, maar voor ons was de primaire reden deze keer de Hoogvliegersdag op het veld de volgende dag. Zie het volgende verslagje.

Mijn zoon Frank nam de gelegenheid te baat om een bezoekje te brengen aan een paar kennissen van hem die in Middelburg wonen. Vliegen gaat tenslotte een stuk sneller dan met de trein….

Ik vond het ook leuk om weer eens VFR (op zicht) te vliegen, tussen alle IFR vlieglessen (op instrumenten) door.

 


Zoon Frank heeft er zin in


Frank en Kasper. Kasper is als vrijwilliger betrokken bij de stichting Hoogvliegers en verzorgt flight simulator opstellingen waarmee de kinderen virtueel kunnen vliegen


Over Amsterdam. Hier is het Centraal Station te zien


Amsterdam zuid


We vliegen over Schiphol


Huis ter Duin bij Noordwijk


Kurhaus te Scheveningen


Pier van Scheveningen


Glazen stad


Container terminal


Zeelandbrug


Veerse Meer. We naderen het vliegveld


In de landing voor baan 27 (hier op base leg)


Geland


Vliegveld Midden-Zeeland


Hartelijke ontvangst op Midden-Zeeland. Een biertje smaakt goed na deze mooie vlucht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *