Langste Dag Vlucht

De langste dag vlucht ging over Groningen, de Bergummermeer centrale, Bergum, Anjum, Lauwersoog, de Wadden en Schiermonnikoog.

Het zicht boven Eelde was uitstekend. Op weg naar het Bergummermeer begon het na Zuidhorn wat nevelig te worden. Beetje plaatselijk nevelig dus. Maar iets lager gaan vliegen. Meevliegers waren mijn broer Wim en zijn collega Folkert. Hun werkplek is de Bergummermeer centrale. Dus daar zijn we uiteraard even overheen gevlogen. Hoogtepunt was verder wel de waddeneilanden in het avondzonlicht. Dat is een schitterend gezicht! Ook mooi is Groningen in de avondzon, zie hieronder:

Lees verder Langste Dag Vlucht

Vlucht Sneek 18 juni

Vandaag met collega Tjakko en zijn neef Geoffrey naar Sneek gevlogen. Geoffrey woont in Sneek, dus vandaar. Het was goed vliegweer,  een zicht van enkele tientallen kilometers en vrijwel wolkenloze hemel. Wel was, vooral onder de 2000 ft, wat thermiek voelbaar. We zagen onderweg veel zeilbootjes op de Friese meren. Tenslotte hebben we de Euroborg (nieuwe FC-Groningen stadion) nog even geïnspecteerd van boven. Er ligt al gras in!!
De vlucht had ik bijna moeten aflasten omdat ik de dagen daarvoor flink verkouden was. Gelukkig was ik vandaag voldoende hersteld om te vliegen.

Lees verder Vlucht Sneek 18 juni