Engeland vlucht

Voor het eerst over het Kanaal gevlogen naar Engeland! Met twee vrienden heb ik een trip gemaakt naar Duxford. Duxford ligt net onder Cambridge. In Duxford is het Imperial War Museum, een grote verzameling prachtige historische vliegtuigen. We hebben het geweldig getroffen met het weer. Zowel op de heen- als de terugreis was het erg helder, wat prachtige vergezichten opleverde.


De PH-AEC voor de Control Tower van Duxford, nog stammend uit de Tweede Wereldoorlog

Zie bij “Lees verder” voor foto’s. Meer over deze vlucht, en meer plaatjes, volgt later.

Lees verder Engeland vlucht

Ameland 8 juni

Met collega Raf naar Ameland gevlogen. Het was schitterend mooi weer, met zo’n 50km zicht.
Eerst nog even een rondje over het nieuwe ATOS gebouw, waar we volgende week naar toe verhuizen.
Na 38 minuten landden we op de grasbaan van Ameland. Na een hobbelige rit over de taxiway, die wel vol met konijnenholen leek, parkeerden we de Cessna voor de toren. We waren de enige gast vanmiddag. De para’s lagen te dommelen in de zon. Later die middag zagen we ze in de lucht hangen.
Na het landingsgeld voldaan te hebben bij havenmeester Martin, een oud havenmeester van Eelde, maakten we een stevige wandeling van 1 minuut naar Ballum. Daar eerst de befaamde wafels met warme kersen en slagroom genomen (restaurant naast Nobel rijwielverhuur).Vervolgens fietsen gehuurd bij Nobel. Konden we zó meenemen, geen borg, geen formulieren invullen. Opstappen en wegfietsen. Aardige lui. Na een relaxed rondje peddelen over fietspaden door bos en duin, gaf ik om half zes weer gas op de Amelandse grasbaan. Tsja, helaas gaat het veld al om 6 uur dicht! Maar ja, wel begrijpelijk als je bedenkt dat de havenmeester er dan al vanaf 9 uur zit. Om 6 uur stonden we weer op Eelde. Tijdens de terugvlucht het stuk boven land op 500 ft gevlogen. Leuk is dat, met 200 kilometer per uur over landweggetjes scheuren en dan de bochten kunnen afsnijden.


Lees verder Ameland 8 juni