Yarray vliegt van Hoogeveen naar Nordhorn-Lingen – 14 april 2013

Op de eerste warme dag van het jaar, het zou vandaag 20 graden worden, maakt Yarray met zijn moeder Mirjam een vlucht van Hoogeveen naar het Duitse vliegveld Nordhorn-Lingen. Het vluchtje hoort bij een feestelijk weekend, 13 april is een speciale dag voor Yarray en zijn moeder, en die dag vieren ze elk jaar met iets bijzonders.
We vliegen niet rechtstreeks van Hoogeveen naar Nordhorn-Lingen, maar maken een luchtgroet naar kennissen in achtereenvolgens Echten, De Wijk en Haarle.
Op Nordhorn-Lingen is het een en al bedrijvigheid, er wordt veel gevlogen waaronder ook veel lierstarts met zweefvliegtuigen. Vanaf het mooie terras kunnen we alles goed volgen.
Op de terugweg naar Hoogeveen maken we nog een rondje over de radiotelescopen van Westerbork.
Yarray heeft tijdens de hele vlucht goed geoefend in zowel het keurig rechtuit vliegen als mooie bochten maken. Dat ging geleidelijk steeds beter en uiteindelijk maakte Yarray een keurige “360” (een volledige cirkel).
Lees verder Yarray vliegt van Hoogeveen naar Nordhorn-Lingen – 14 april 2013

Met Frank IFR naar Leer – 6 feb 2013

Met zoon Frank een tripje naar Leer gemaakt in de PH-TGL, een Piper Archer III. We gaan IFR heen met een DOBAK departure. Op FL060 zitten we nog in de wolken en pikken wat ijs op, dus ik vraag toestemming om naar FL070 te gaan. Daar vliegen we lekker in het zonnetje. Al ruim voor de grens wordt ik overgezet naar Bremen Radar. Als we Leer naderen vraag ik toestemming om te dalen en duiken we de wolken weer in, waar we op 3000 voet onderuit komen. We moeten nog een circuitje draaien op Leer want de 26 is in gebruik. De toren waarschuwt voor 3 reeen langs de baan, maar die blijven gelukkig keurig op een afstandje staan – zijn al gewend aan de vliegtuigen.
Na een “strammer max” op Leer gaan we VFR weer terug naar Eelde via Delfzijl en Bedum komen we via Yankee weer de Eelde CTR binnen.

Lees verder Met Frank IFR naar Leer – 6 feb 2013