Grote Hoogvliegersdag op Schiphol, 30 juni 2012

Dit jaar hadden we meer geluk met het weer dan een jaar geleden, toen we niet naar Schiphol konden vanwege het slechte weer. Vandaag was het schitterend weer, zodat de ruim honderd kinderen op de Hoogvliegersdag op Schiphol een mooie vliegervaring konden meemaken.
Om half zes ’s ochtends ging de wekker, vervolgens op de motorfiets naar vliegveld Eelde. Om twintig over zeven zaten Tjerk en ik klaar in de Cessna om naar het tankstation te taxien, maar het is nog doodstil op de radio want pas om half acht gaat het vliegveld open.

Even voor achten vertrekken we via Romeo, want we willen nog even een blik werpen op het TT-circuit.

Na een rustige tocht landen we een uurtje later op de net vernieuwde baan 22 van Schiphol.

De dag is voortreffelijk georganiseerd, alles verloopt gladjes, het weer is prima. De kinderen, hun ouders, maar ook alle vrijwilligers en piloten vermaken zich prima. Tjerk en ik maken elk twee vluchten met een Hoogvlieger. Ik ben blij dat ik dit kan doen. Als je ziet hoe de kinderen die meevliegen hiervan genieten, dat geeft dat je zelf ook een kick. En zo kun je je hobby nog eens nuttig inzetten…

Naast het vliegen, was zeker ook de Runway Run een hoogtepunt van de dag. Een bonte optocht van alles dat rijden kon – fraai beschilderde trucks, sneeuwschuivers, brandweerautos, verlengde deux chevauxs etcetera – reed over de runways van Schiphol. Waarschijnlijk een hoop verbaasde blikken van passagiers in de vertrekhallen veroorzakend. Leuk ook waren de zwaaiende armen die uit de cockpits staken vanuit Boeings, Fokkers of Airbussen die even moesten wachten totdat het konvooi voorbij was. Op een gegeven moment taxiede een KLM kist achter het konvooi aan: Line up behind blue Volvo truck behind….

Lees verder Grote Hoogvliegersdag op Schiphol, 30 juni 2012