Naar Dokkum, Schier en Bierum. 20 sept 2009

Het was zo’n dag met ochtendnevel, die maar heel langzaam oploste. Maar rond 2 uur ’s middags was het zicht dan toch 11 kilometer in Groningen en 18 kilometer in Friesland. Niet super, maar genoeg voor een leuke vliegtocht. Met Saskia, Johan en Titus vlogen we eerst richting Dokkum. Daar een heleboel rondjes gedraaid. Toen maar eens een stukje omhoog. Op 2000 voet zaten we al boven de wolken, tenminste de eerste laag wolken. Op deze hoogte steken we de Wadden over naar de westpunt van Schiermonnikoog. We vliegen over het eiland tot de oostpunt en vandaar richting Noordpolderzijl. Hier wordt het wel wat erg nevelig op 1500 voet, maar boven land is het zicht weer goed. We gaan op 500 voet over de Groningse akkers, langs de windmolens van de Eemshaven, naar Bierum.Hier draaien we wederom een enkele rondjes. Al dat gedraai leidt ertoe dat Saskia toch wat bleek om de neus wordt, dus we wenden de vliegtuigneus nu maar snel richting Groningen-stad. Nog heel even een rondje over het stadion en de Martinitoren, en dan snel naar het vliegveld. We krijgen een direct lefthand base voor baan 05.


Johan, Saskia en Titus
Lees verder Naar Dokkum, Schier en Bierum. 20 sept 2009

Hoogvliegersdag op Eelde, 19 sept 2009

Vandaag had stichting Hoogvliegers wederom een dag op vliegveld Eelde georganiseerd voor een aantal kinderen. Deze keer geen zogeheten "grote" Hoogvliegersdag, maar een dag met een tiental kinderen. De pret was er niet minder om, de kinderen maakten een vlucht mee, waarbij ze zelf uiteraard even gaan sturen, ze gingen op de toren kijken wie nu eigenlijk dat mannetje (cq vrouwtje) van de radio was, en ze gingen bij de stoere brandweermannen op bezoek.
Ik heb met Pascal en Ruben gevlogen. Pascal is bezig met een opleiding tot automonteur, dus techniek heeft absoluut zijn interesse. De techniek van het vliegen vond hij ook wel interessant. Ruben was zeer enthousiast en wilde niets liever dan zelf sturen. Van Groningen tot de Waddenzee en terug heeft hij dan ook zelf gevlogen, en ofschoon hij nauwelijks over het hoge dashboard van de Piper heen kon kijken, kon hij door naar de zijkant te kijken het vliegtuig toch prima rechtuit sturen én mooie bochten maken.
En als toetje landde ’s middags de Cessna Citation XLS van DJ Tiësto, en konden veel kinderen even op de foto met de top-DJ, maar voor nu even een relaxte en aardige Tijs uit Breda.


Pascal


Ruben
Lees verder Hoogvliegersdag op Eelde, 19 sept 2009