Hoogvliegersdag op Eelde, 19 sept 2009

Vandaag had stichting Hoogvliegers wederom een dag op vliegveld Eelde georganiseerd voor een aantal kinderen. Deze keer geen zogeheten "grote" Hoogvliegersdag, maar een dag met een tiental kinderen. De pret was er niet minder om, de kinderen maakten een vlucht mee, waarbij ze zelf uiteraard even gaan sturen, ze gingen op de toren kijken wie nu eigenlijk dat mannetje (cq vrouwtje) van de radio was, en ze gingen bij de stoere brandweermannen op bezoek.
Ik heb met Pascal en Ruben gevlogen. Pascal is bezig met een opleiding tot automonteur, dus techniek heeft absoluut zijn interesse. De techniek van het vliegen vond hij ook wel interessant. Ruben was zeer enthousiast en wilde niets liever dan zelf sturen. Van Groningen tot de Waddenzee en terug heeft hij dan ook zelf gevlogen, en ofschoon hij nauwelijks over het hoge dashboard van de Piper heen kon kijken, kon hij door naar de zijkant te kijken het vliegtuig toch prima rechtuit sturen én mooie bochten maken.
En als toetje landde ’s middags de Cessna Citation XLS van DJ Tiësto, en konden veel kinderen even op de foto met de top-DJ, maar voor nu even een relaxte en aardige Tijs uit Breda.


Pascal


Ruben


Pascal


Ruben


Pascal


DJ Tiësto komt aan bij de General Aviation Terminal


En gaat gewillig op de foto met alle kinderen


En met de organisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *