Met Frank IFR naar Leer – 6 feb 2013

Met zoon Frank een tripje naar Leer gemaakt in de PH-TGL, een Piper Archer III. We gaan IFR heen met een DOBAK departure. Op FL060 zitten we nog in de wolken en pikken wat ijs op, dus ik vraag toestemming om naar FL070 te gaan. Daar vliegen we lekker in het zonnetje. Al ruim voor de grens wordt ik overgezet naar Bremen Radar. Als we Leer naderen vraag ik toestemming om te dalen en duiken we de wolken weer in, waar we op 3000 voet onderuit komen. We moeten nog een circuitje draaien op Leer want de 26 is in gebruik. De toren waarschuwt voor 3 reeen langs de baan, maar die blijven gelukkig keurig op een afstandje staan – zijn al gewend aan de vliegtuigen.
Na een “strammer max” op Leer gaan we VFR weer terug naar Eelde via Delfzijl en Bedum komen we via Yankee weer de Eelde CTR binnen.Even de honger stillen op Leer

Frank

Dollard

Cockpit van de Piper Archer III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *