Drachten, Teuge, Utrecht, Leeuwarden 9 aug 2009

Vandaag, zondag 9 augustus vlieg ik met mijn achternicht (zo heet dat geloof ik) Sonja en haar vriend Freek.

We vliegen vanaf Drachten in de PH-WYN, omdat de Cessna op Eelde een band heeft die niet meer helemaal goed is na een harde rem-actie afgelopen vrijdag van een collega-vlieger.

We gaan eerst naar Hoogeveen om te tanken, vervolgens naar de boerderij vlak bij vliegveld Teuge (bij het dorpje Nijbroek) waar Freek en Sonja wonen. We cirkelen er een paar keer overheen terwijl we uitbundig toegezwaaid worden vanaf de grond. Daarna gaan we door naar het vliegveld waar we op het terras onder genot van een kop koffie met een prima uitsmijter de kampioenschappen parachutespringen gadeslaan. Vervolgens gaan we via Paleis Het Loo, De Apenheul en Soesterberg, naar Utrecht – waar Sonja woont. En vanaf Utrecht vliegen we over de Loosdrechtse plassen naar het IJsselmeer, over Pampus en dan langs de kust – Volendam, Monnikendam en Enkhuizen. Daar steken we over naar Harlingen waar Sonja’s opa en oma wonen. We gaan even over het dorpje Midlum waar Sonja’s andere opa en oma gewoond hebben, over Franeker waar Sonja’s overgrootvader en -moeder woonden en dan naar Leeuwarden (Sonja’s ouderlijk huis), om tenslotte weer op luchthaven Drachten neer te strijken.


Sonja, Freek en de PH-WYN tijdens de tussenstop op Teuge


Sonja, Freek en de PH-WYN tijdens de tussenstop op Teuge

De Naald, Apeldoorn

Loosdrechtse plassen

PampusFreek stuurt over het IJsselmeer

Enkhuizen

Leeuwarden

Vliegveld Drachten, the place to be. Werd in elk geval weer gezellig zondagavond, met BBQ

Er steeg nog een ballon op van vliegveld DrachtenDe geplande route. De werkelijk gevlogen route ging via Hoogeveen waar we getankt hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *