Historisch vliegveld Berlijn-Tempelhof definitief dicht

Uit Luchtvaartnieuws: De historische Berlijnse luchthaven Tempelhof moet volgend jaar oktober definitief dicht.

12-02-2007

BERLIJN – De historische Berlijnse luchthaven Tempelhof moet volgend jaar oktober definitief dicht. Dat oordeelde de administratieve rechtbank Berlijn-Brandenburg maandag (12 februari). De rechters verwierpen een klacht van dertien luchtvaartmaatschappijen, die het verlieslijdende vliegveld midden in de stad langer wilden gebruiken.

Volgens de rechtbank zijn de rechten van de firma’s door de sluiting niet geschonden. Naast Tempelhof beschikt Berlijn ovber nog twee vliegvelden: Tegel en Schoenefeld. Laatstgenoemde luchthaven wordt uitgebreid tot de grote internationale luchthaven Berlin-Brandenburg International Airport, zodat ook Tegel aan het begin van het volgend decennium overbodig wordt.

Tempelhof is sinds 1923 in gebruik en geldt als oudste verkeersvliegveld van Duitsland. De nazi’s maakten van Tempelhof het destijds modernste en grootste luchthaven ter wereld. Momenteel is Tempelhof niet meer dan een regionaal vliegveld. Tot de vaste gebruikers behoren SN Brussels Airlines, Cirrus Airlines en Sterling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *