Danique vliegt vanaf Drachten over Ameland 9 maart 2014

Danique wilde heel graag een keer vliegen. Ze had wel eens een keer gevlogen, naar Corfu zelfs, maar nog nooit in een klein vliegtuig. En vandaag zou dat voor het eerst gebeuren. Waarbij ze dan ook nog eens zelf het vliegtuig zou gaan besturen! En ook al had ze er veel zin in, Danique was best wel zenuwachtig vooraf. Gevraagd waar ze het liefst naar toe wil vliegen, antwoordde ze “de Wadden”. En waarom dan? “Om de zeehondjes te kunnen zien”.

 

Met de N73FY stijgen we op van vliegveld Drachten, en gaan eerst naar Boornbergum waar Danique woont. We kunnen haar huis goed zien. Daarna vliegen we over Leeuwarden naar de waddenzee. We steken over naar Ameland. En ja hoor, op een smalle zandplaat zien we een heleboel zeehonden liggen! Danique vindt het vliegen prachtig. Ze vindt het al helemaal niet eng meer! Integendeel, ze wil altijd wel in de lucht blijven zegt ze.

 

Via Dokkum vliegen we terug naar Drachten voor een landing op baan 26. Het Hoogvlieger piloten diploma dat Danique krijgt heeft ze helemaal verdiend!

 

 

 

 


Boornbergum, Daniques huis

 


Ameland

 


Zandplaat met zeehondjes

 


Danique is de piloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *