Teuge en Lelystad 24 jan 2009

Het plan was om vandaag met 3 kisten van de vliegclub naar Porta Westfalica (EDVY) te vliegen. We vertrokken met een clearance op 500 voet vanaf Eelde, in de hoop dat de wolkenbasis verderop wel hoger zou liggen. In de TAF stond tenslotte 1000 voet, met "temporary", dus af en toe 700 voet. Maar helaas, de temporary weersconditie deed zich nu toevallig net voor op onze route richting Duitsland. Na een tijdje op 500 voet gevlogen te hebben, besloten we bij Emmen om niet door te gaan. Behalve de lage wolkenbasis was het zicht ook niet goed, en om op die manier tussen hoge windmolens en andere obstakels door te moeten laveren, is geen verstandig plan. Dus onderling tussen de 3 vliegtuigen even overlegd op de chat frequentie 123.45 voor een alternatief plan. Het weer leek zuidwestelijk beter, dus het alternatief werd Teuge.


Op 6500 voet boven de wolken. Prachtig weer hier!Op 6500 voet boven de wolken. Prachtig weer hier!

We wijken uit naar Teuge. Hier tussen twee lagen bewolking in

Op weg naar een gat in de tweede laag bewolking

Boven de wolken vliegen we heerlijk rustig in het zonnetje

De Piper op Teuge

De Cessna op Teuge

De Diamond DA20 Katana op Teuge. Wim controleert het oliepeil.

Na een stop op Lelystad, zijn we hier op weg naar Eelde. Onder ons ligt Genemuiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *