Starfighter Niederrhein

Bestemming vandaag is vliegveld Niederrhein, oftewel Weeze, en vroeger Laarbruch geheten. Was tot 1999 een RAF basis waar Harriers stonden. Nu een civiel veld. Er staan nog vele shelters. In één van deze staat de Lockheed Starfighter F104G met serial KG-101. Deze Starfighter is door Fokker gebouwd, heeft slechts 78 uur gevlogen, heeft daarna als opleidingsmateriaal voor de onderhouds engineers gediend en is tenslotte gekocht door een Starfighter-liefhebber. Vandaag stond hij buiten de shelter, bewonderd en gefotografeerd door Starfighter-fans. Remko Bekkema, Hans Vorenholt, Auke Duurken en ik zijn met de PH-RCF, een Cessna 172, naar Niederrhein gevlogen om ons te voegen bij de schare van bewonderaars van de KG101.
Inderdaad een zeer mooie kist!  We mochten er zelfs ook even in zitten. Daarna werden we weer door Roger teruggebracht naar de terminal (helaas ging het taxiën naar de QRA area waar de KG-101 staat niet door – er staat inmiddels een hek). Vervolgens zijn we doorgevlogen Utrecht, daar een paar 360’s gemaakt en toen geland op vliegveld Hilversum.


We werden hartelijk ontvangen door Ground Handling op Niederrhein. Hier zitten we in hun VIP ruimte. Toch kostte landen en handling slechts 20 euro’s.


Binnenstad Utrecht


De Inktpot


ATOS Origin kantoren in Papendorp, Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *