TT vlucht (Texel Teuge) 12 mei

Het was vandaag voor velen geen vliegweer. Wij waren met twee vliegtuigen de enige gasten op Texel en Teuge. De wind was dan ook zo tussen de 15 en 30 knopen. Verder was Nederland bezaaid met CB’s die stevige regenbuien lieten vallen. En de turbulentie in de buurt van die buien zorgde er voor dat ons hoofd af en toe in aanraking kwam met het cockpitdak, we kwamen los van de stoel! Maar zo lang het niet te gek wordt, is het best wel leuk om in dit weer te vliegen. De uitzichten op de mooie witte luchtkastelen zijn ook wel wat waard.

Via Leeuwarden, Franeker, de Afsluitdijk en Den Oever ging de reis eerst naar Texel. Na een lunch stegen we weer op van het groene veld om via de Medemblik, Enkhuizen, Lelystad en Apeldoorn naar vliegveld Teuge te vliegen. Over de Veluwe hebben we even vol moeten gas geven om net vóór een dikke regenbui langs te kunnen. Op de sinds kort verlengde baan van Teuge hebben we een zachte landing gemaakt. Na een kopje koffie in het gezellige restaurant daar zijn we vertrokken voor het laatste been naar Eelde. Bij aankomst op Eelde was ook net een bui langsgekomen, de plassen water stonden nog op het beton.

Triest nieuws die dag was dat ’s avonds een Duitse piloot in zijn Cessna 182 onwel is geworden en neergestort is in de Waddenzee. Hij is later overleden in het ziekenhuis.


Leeuwarden


Over de afsluitdijk


De PH-AEC vertrekt net voor de PH-ANG vanaf Texel


Over de Waddenzee. Windstrepen op het water.


Via Den Oever

Vol gas om langs deze bui boven de Veluwe te komen


Op Teuge


Mooie wolken boven Giethoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *