Eilandhoppen (Vlucht 17 juli)

Vandaag zagen we één voor één alle waddeneilanden onder ons voorbij glijden.’ s Ochtends 9 uur stonden Koen, Joppe, Cis en ik naast de PH-ANG op het vliegveld. 29 minuten later hingen we in de lucht, op weg naar ons eerste waddeneiland. Na Schier, Ameland, Terschelling en Vlieland zagen we Texel met zijn rode vuurtoren op de noordpunt opdoemen. Uiteraard even een fotorondje om de vuurtoren gevlogen, en toen door naar de Slufter (een soort inham van de Noordzee) en Den Burg. Daarna door naar meldpunt "Delta", baseleg en final op runway 22. Het was een zachte landing op het gras van Texel-Airport. In het naast de baan gelegen restaurant smaakte de koffie met gebak uitstekend. Het was behoorlijk druk op het vliegveld. Naast Nederlandse  kisten ook veel buitenlanders. Ik heb Duitse, Engelse, Belgische en Zweedse vliegtuigen gezien. In de lucht boven Texel was het ook al een kwestie van goed uitkijken. Veel traffic.
Na de koffie werd het tijd om het eiland op de grond verder te verkennen. Onze fietsen stonden klaar naast de toren. Met Koen als gids zijn we naar de Slufter gefietst, en daarna verder naar een strandtent aan de noordzijde van Texel. Daar geluncht. Vervolgens via het brede strand naar de vuurtoren gelopen.

Om half zes was het tijd voor de take-off vanaf Texel. Een kwartiertje later vlogen we alweer over Bolsward, de Waddenzee achter ons latend. Na een duikvlucht over de Sneker waterpoort ging de tocht verder over het Abe Lenstra stadion, het natuurgebied bij Earnewâld, Bergum en Surhuisterveen.

Het was een zeer geslaagde vlucht. En verder: het is altijd leuk als je enthousiaste reacties van de passagiers hoort, en die waren er volop. Bedankt voor het meevliegen jongens!




Gang of four.


Vuurtoren nr 1: Schiermonnikoog


Ameland


Vuurtoren Ameland


Terschelling


Brandaris op Terschelling


Brandaris, Terschelling


Vlieland


Vuurtoren Texel


Airport Texel


De Slufter


Den Burg


Op Texel Airport
 

Terras van vliegveldrestaurant met mooi uitzicht op de baan
 
Bij de Slufter

Vuurtoren Texel


Strand aan de noordkant van Texel


Lekker uitwaaien.


Ze komen uit alle windrichtingen naar Texel!


Daar staat’ie dan, onze trouwe kist.


’t is gezellig achterin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *