Mainz 7 maart 2009

Deze zaterdag gaan we naar Mainz. Daar staat een Lancair Legacy. De Lancair Legacy is een bloedmooi en bloedsnel vliegtuig dat je zelf moet bouwen. Hans zou dat graag willen doen. Hij wil er eerst wel eens één in het echt zien. Dus we vliegen samen naar Mainz-Finthen.


Vliegveld Mainz-Finthen

We nemen de PH-JBH, een mooie en krachtige (180 pk motor) Cessna 172 die normaal op Ameland staat, maar nu tijdelijk op Drachten. Eerst vliegen we nog naar Ameland om even iets op te halen. Daarna door naar Stadtlohn voor een lunch. Het is daar erg nevelig onder de bewolking, dat het vinden van het veld iets lastiger maakt. Vervolgens door naar Mainz, waarbij we grotendeels boven de wolken vliegen.

Op Mainz bewonderen we de Legacy en Hans maakt een proefvlucht. Superenthousiast komt hij terug.
De Legacy ziet er erg mooi uit. Hij is door twee mannen gebouwd in vier en een half jaar. Het is een zeer snelle kist, ruim 2 x zo snel als een Cessna.

De volgende dag is het weer slecht. Een warmtefront komt langs, maar ‘sleept’ hier, dus het gaat maar niet weg. Intussen is het prachtig weer 100km noordelijk en in Nederland! Als halverwege de middag de buienradar laat zien dat de regen wat minder wordt, wagen we het erop. We moeten daarbij over heuvels van 2000 voet, de bewolking hangt op zo’n 2700 voet. De wind is sterk zodat het erg turbulent is boven de heuvels. We volgen de Rijn richting Koblenz. Boven Koblenz hangt een grote regenbui waar je niet doorheen kunt kijken, en links en rechts van ons ziet het er niet veel beter uit. We besluiten om terug te gaan naar Mainz.
De volgende dag is het iets beter weer. We besluiten om door een gat in de wolken naar boven te klimmen. We vliegen op FL100 over Keulen en Dusseldorf. Bij Stadtlohn gaan we door een gat weer naar beneden en vervolgen onze (lucht)weg door een winderig en grijs Nederland. Op Drachten horen we een bekende stem die ons binnenloodst.


Vliegveld Mainz-Finthen

De PH-JBH. Een mooie Skyhawk met 180pk motor

Tussenstop op Stadtlohn

De nevel onder de wolken ontwijkend, vliegen we lekker in het zonnetje

Witte kastelen

Wel met af en toe grondzicht



Stuwmeer in de Eiffel

De Rhein. We zijn bijna bij Mainz

Mainz

Vliegveld Mainz-Finthen

De Cessna geparkeerd op Mainz



En hier was het om te doen: een Lancair

Lancair

De zondag hebben we voornamelijk in het clubhuis op Mainz doorgebracht

Laaghangende bewolking boven het Taunus


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *